Кавунове вино стало родзинкою японського містечка
Туристична асоціація містечка Аоморі на півночі Японії доручила Sun Mamoru Winery Inc. виробляти вино з місцевих кавунів з квітня 2021 року. Ініціатива спрямована на популяризацію місцевої кухні, щоб залучити більше туристів у цей район.
Про це повідомляє Asahi.
Кавунове вино, що характеризується освіжаючою солодкістю, підходить як аперитив або як десертний напій.
У господарському році, який розпочався у квітні 2020 року, у місті було зібрано 1728 тонн кавунів, що становить близько 20 відсотків усіх кавунів, зібраних у префектурі.
Для виготовлення вина використовується сорт кавуна Бенімакура.
За словами виноробів, спочатку вони збиралися виробляти вино тільки з кавунів. Але воно мало трав’янистий присмак, характерний для гарбузової рослини, коли його ферментували. Потім виноробня змішала біле вино, виготовлене з винограду Стеубен з регіону Цугару, щоб отримати рожеве вино з солодким смаком кавуна.
«Зберігає міцний аромат і смак кавуна. Воно не надто солодке і легко п’ється», – сказав мер Мамору Хірата після дегустації вина під час прес-конференції, що відбулася 1 листопада.
Пляшка об’ємом 720 мілілітрів продається за 2000 ієн (14,60 доларів).
Читайте також: Українське вино продають у Японії