Овочі-Ягоди-Сад

Капуста стала дешевшою на 17%

Капуста стала дешевшою на 17%

Зниження цін на капусту на 17% за останній тиждень може бути сукупністю факторів, таких як сезонність, баланс попиту і пропозиції, логістики та економіки країни. Прогнозується, що у подальшому капуста може продовжити дешевшати через невисоку якість продукції на зберіганні.

Про це повідомляють у пресслужбі «Шувар» – найбільшого гуртового ринку сільгосппродукції на Заході України, розташованого у Львові.

«Ціни на білоголову капусту в Україні нещодавно знизилися. За останній тиждень

спостерігалося зниження цін на 17%,– каже Тетяна Попович, керівник відділу

маркетингу ринку «Шувар». – Ця тенденція є частиною загального контексту ціноутворення на овочевому ринку, де коливання цін можуть бути викликані різними факторами». 

Сезонність: Зазвичай вартість овочів змінюється в залежності від сезону. Наприклад, після збирання урожаю ціни можуть знижуватися через зростання пропозиції на ринку.

Попит і пропозиція: Ціни можуть знижуватися, якщо на ринку з'являється велика кількість продукції, а попит залишається незмінним або знижується. Велике виробництво капусти в певний сезон може призвести до падіння цін.

Логістика та зберігання: Витрати на транспортування та зберігання також впливають на ринкові ціни. Збільшення витрат на логістику або зберігання може підштовхнути

продавців підвищувати ціни, а поліпшення логістичних умов або методів зберігання може допомогти знизити вартість.

Економічні умови: Загальний економічний стан країни, інфляція, курс валют та інші

макроекономічні показники можуть впливати на ціни на продукти харчування,

включаючи капусту.

Аналітики ринку зазначають, що зниження цін на 17% може бути результатом поєднання цих факторів, які спричинили збільшення пропозиції капусти на ринку або зменшення попиту на неї. Це може вказувати на те, що виробники входять в період з великими запасами продукції, які вони намагаються продати перед наступним збиранням урожаю.

Очікується, що знижувальний тренд цін на капусту може продовжитися, оскільки

українські фермери зіткнулися з проблемами якості врожаю, що може збільшити

пропозицію продукції на ринку зі зниженою ціною. Таким чином, ситуація на ринку

капусти в Україні залишається динамічною, і ціни можуть варіюватися залежно від

багатьох факторів, включаючи погодні умови та загальний стан аграрного сектору країни.

Читайте також: Дешевшають «борщові» овочі