Капуста краще зберігається в регульованій атмосфері
Білоголова капуста – дуже чутлива овочева культура до вмісту етилену в повітрі. Якщо у сховищі працює дизельна техніка, сховища слід провітрювати три-чотири рази на день.
Велике значення для зберігання капусти має регулювання газового середовища у сховищі. Склад атмосферного повітря у такому овочесховищі становить не менше 6-7% кисню і не більше 2-3% вуглекислого газу.
У регульованій атмосфері, порівняно зі звичайним повітряним середовищем, овочі мають кращі показники якості, капуста довше зберігає зелене забарвлення.
За умови зберігання в іншому газовому середовищі фізіологічне розкладання головок капусти настає раніше, ніж від псування мікрофлорою.
У сховищах з активним вентилюванням питому подачу повітря підтримують на рівні 150-200 куб. м/тонн за годину.
Коли установиться постійна температура на рівні 0-1 °С, вентилюють щодня не менше шести разів на добу по 30 хв. При цьому висота насипу має бути до трьох метрів, ширина засік – три-чотири метри.
Додати коментар