Із мікрозелені найкраще продається мікрогрін зеленого горошку і соняшнику
У супермаркетах України найкраще продається та мікрозелень, що має більший обсяг і коштує дешевше: мікрогрін із зеленого горошку або соняшнику (300 грн/кг).
Про це журналу «Плантатор» розповів Іван Воробйов, засновник одеської компанії «Порції здоров’я», що займається вирощуванням різних видів зелені мікрогрін.
За його словами, також добрий попит має мікрогрін незвичних кольорів і відтінків: із червонуватим, зелено-рожевим, темно- або світло-зеленим листям.
«Порція здоров’я» кілька разів проводила опитування серед клієнтів, щоб визначити, які саме види культур найбільш затребувані.
«Споживач купує очима, йому подобається переливання кольорів. Ресторани цікавлять яскраві й об’ємні рослини, тоді як ціна більшість шеф-кухарів не цікавить», – зауважив Іван Воробйов.
Останні найчастіше замовляють мікрозелень горошку, базиліку, синьої капусти, мізуни, додав він.
Крім цього, на спеціальне замовлення або невеликими партіями «Порція здоров’я» вирощує у форматі мікрозелені цибулю (700 грн/кг), руколу, амарант, крес-салат, буряки, а також узялися за вирощування харчових квітів: примули, віоли, гвоздики, бегонії та настурції.
Додати коментар