Іспанські виробники скаржаться на погану лежкість цибулі в ЄС
Іспанські виробники з провінції Кастилія-Ла-Манча зауважують, що цього року по всій Європі спостерігається погана лежкість цибулі. Ціни гарні, попит незначний, проте може зрости у передріздвяний період.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Зазначається, що в Іспанії, що виробляє найбільше цибулі в ЄС, площі під цією культурою в сезоні 2023/2024 зросли на 15%, а врожай був на 10-12% вищим, ніж торік.
Проте в цій країні та в інших європейських країнах-виробниках існує невизначеність щодо якості цибулі. Через це є невпевненість, чи вистачить продукції до кінця сезону.
«Варто нагадати, що минулого року був дефіцит запасів, і нам довелося вдатися до імпорту. Фактично, Нова Зеландія збільшила свої площі, що є показником того, що в Європі очікується сильний сезон імпорту. Крім того, експорт також обмежений в Єгипті, Туреччині та Індії. Не схоже, що цього року буде велике виробництво в усьому світі», – сказав Луїс Фернандо Рубіо, директор Procecam – fсоціації виробників цибулі Кастилія-Ла-Манча.
Він додав, що нині є високий попит на цибулю з боку переробників, відновив споживання й сегмент HoReCa.
Читайте також: У лютому Україна може розпочати імпорт цибулі