Овочі-Ягоди-Сад

Іспанська фермерка зацікавилася японськими баклажанами

Іспанська фермерка зацікавилася японськими баклажанами

Японські баклажани вирощують в Іспанії менше 10 років. Цей овоч, відомий своїм зовнішнім виглядом і смаком, потребує інтенсивного догляду. Хоча небагато фермерів виробляють його, результати задовільні. 

Про це повідомляє Diario de Almeria.

Алехандра Мартін Родрігес, фермерка із Кастель-де-Ферро, вирощує 3 тис. м2 японських баклажанів і планує розширити виробництво. Вона продає його через Unica Group і кооператив Grupo SCA.

Японські баклажани, призначені в основному для експорту, привернули увагу на таких заходах, як Міжнародний конгрес зеленої гастрономії. Їх вирощування є делікатним, оскільки вимагає ретельного контролю температури, вологості та освітлення. У Grupo SCA підкреслюють необхідність достатнього зрошення та ретельної обрізки, щоб зберегти баланс між листковою масою та плодами.

Ця екзотична культура, родом з Азії, тонка і витягнута. На смак він солодкий і менш гіркий, ніж традиційні баклажани. Його шкірка містить антоціани з антиоксидантною здатністю. Експерти радять їсти його вареним, оскільки він містить холамін, токсин, який після варіння нешкідливий.

Цикл вирощування японських баклажанів триває дев’ять-десять місяців, починаючи з вересня і закінчуючи в червні або липні. Збір врожаю посилюється навесні, коли стає більше світла, що стимулює виробництво.

Читайте також: В Іспанії вивели коричневі баклажани