Овочі-Ягоди-Сад

Інжир за японською технологією під Одесою дав перший врожай

Інжир за японською технологією під Одесою дав перший врожай

ТОВ «Бонелет» (Одеська область) заклало пробну ділянку інжиру площею 1 га сортами Кадота та Брожіотто з турецького та вітчизняного садивного матеріалу, за японською інтенсивною технологією на шпалері, за схемою 4×2,5 м.

Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» розповіла Алина Сіденко, засновниця підприємства.

«Саджанці прижилися добре, але справжні висновки зробимо після перезимівлі: плануємо вкривати їх агроволокном, адже культура не зовсім підходить для нашого клімату, – написала вона. – Згідно з технологією, ми не даємо кущу рости вгору: коли провідник досягає 50 см, його нахиляємо донизу й фіксуємо на рівні крапельної стрічки. Інші однорічні пагони прибиратимемо пізніше».
Інжир у господарстві цього року вже дав перші плоди, додає Сіденко, але їх кількість і якість ще не можна вважати повноцінним плодоношенням. Перший справжній урожай феремерка очікує наступного року.

Читайте також: Інжир – нова ніша для українських теплиць