Hennessy закінчує дистиляцію спирту з останнього урожаю винограду

Торговий дом Hennessy, який розпочав дистиляцію спирту відразу по закінченні минулого збирання врожаю винораду, має закінчити її до 31 березня.
Про це нюанс виробництва найвідомішого у світі виробника коньяку описала в своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» Олена Василенко, наукова асистентка у сфері виноградарства відділу досліджень і розробок Hennessy.
«Процес дистиляції в Коньяку, відомий як «репассаж», складається з двох етапів, – розповіла вона. – На першому етапі отримують спирт-сирець (бруї) міцністю 24-30% об., а на другому – видаляють початкові та кінцеві фракції, залишаючи основну частину eaux-de-vie – прозорий спирт».
Після дистиляції eaux-de-vie витримується в дубових бочках, додала Олена Василенко, де протягом щонайменше двох років вона набуває свого аромату, кольору та смаку. Тривалість витримки може досягати десятиліть, а її характер формується під впливом кількох ключових факторів: походження та тип деревини, вік бочки, а також вологість у підвалі. Hennessy використовує дуб тільки з одного конкретного лісу у Франції.
Читайте також: На Закарпатті запрацювала лабораторія визначення якості вина