Овочі-Ягоди-Сад

Господарство Київщини на гектарі спаржі дає роботу 4 людям

Господарство Київщини на гектарі спаржі дає роботу 4 людям

Щоб просапати 2 га спаржі та зібрати з них врожай, СТОВ «Дібрівка Агросервіс» використовує 7-8 чоловік.

Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» розповів Юрій Гончарук, керівник господарства.

«Для порівняння: на збиранні малини у нас працює 60-70 людей, хоча на 30 га до війни збирали 280-320, і не тільки жінки та пенсіонери, як зараз, а й чоловіки. Зараз зовсім інша ситуація», – зазначив він.

Спаржу СТОВ «Дібрівка Агросервіс» вперше заклало минулого року на 2 га, а цієї весни збирали перший врожай. Культура виходить на ринок раніше за інші овочі, а це відповідно ранні гроші у сезоні, підкреслює Гончарук. У травні, щойно прогрівається ґрунт, її можна зрізати.

«Та й люди завантажені роботою більший період року: як тільки вони закінчили обрізку саду у березні, розпочинають обрізку малини у квітні, а далі плавно переходять на збір спаржі, після якої – знову у ягідник, а потім в сад на збирання врожаю», – розповів аграрій.

Читайте також: Попит на батат і спаржу в овочевій ніші зростає найшвидше