Овочі-Ягоди-Сад

Горобину обрізують для рівномірного освітлення крони

Горобину обрізують для рівномірного освітлення крони

Обрізуванням горобини прагнуть досягти рівномірного освітлення крони, що сприяє вищому врожаю.

Горобину обрізають у ті ж терміни, що і яблуню. У молодому віці основний вид обрізування горобини – слабке вкорочення пагонів на зовнішню бруньку і видалення зайвих пагонів та формування розріджено-ярусної крони. 

У плодоносному віці проводять обрізування з урахуванням характеру плодоношення.

У сортів горобини, що утворюють плоди на тогорічних пагонах, проріджують й трохи вкорочують гілки, а в тих, що плодоносять на різних типах плодових утворень, слід систематично проріджувати й омолоджувати кільчатки та вкорочувати скелетні гілки.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!