Горобину обрізують для рівномірного освітлення крони
Обрізуванням горобини прагнуть досягти рівномірного освітлення крони, що сприяє вищому врожаю.
Горобину обрізають у ті ж терміни, що і яблуню. У молодому віці основний вид обрізування горобини – слабке вкорочення пагонів на зовнішню бруньку і видалення зайвих пагонів та формування розріджено-ярусної крони.
У плодоносному віці проводять обрізування з урахуванням характеру плодоношення.
У сортів горобини, що утворюють плоди на тогорічних пагонах, проріджують й трохи вкорочують гілки, а в тих, що плодоносять на різних типах плодових утворень, слід систематично проріджувати й омолоджувати кільчатки та вкорочувати скелетні гілки.
Додати коментар