Овочі-Ягоди-Сад

Гірка глеоспоріозна гниль прогресує у сховищах яблук за порушення режимів зберігання

Гірка глеоспоріозна гниль прогресує у сховищах яблук за порушення режимів зберігання

Близько 60 видів грибів здатні уражувати яблука на зберіганні. Збудником гіркої глеоспоріозної гнилі або антракнозу є два роди грибів – Pezicula та Glomerella cingulate.

Хвороба уражує плоди у період перед збиранням. У сховищах гірка гниль прогресує за порушення режимів зберігання – підвищення температури та вологості.

У місці проникнення інфекції на яблуках утворюються вдавлені коричневі плями, з часом гниль проникає вглиб плоду, м’якуш стає гірким. На уражених тканинах з’являються подушечки – осередки конідіального спороношення, вони забарвлені у білий, сіро-білий чи рожевий колір та утворюють концентричні кола.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!