Гірка глеоспоріозна гниль прогресує у сховищах яблук за порушення режимів зберігання
Близько 60 видів грибів здатні уражувати яблука на зберіганні. Збудником гіркої глеоспоріозної гнилі або антракнозу є два роди грибів – Pezicula та Glomerella cingulate.
Хвороба уражує плоди у період перед збиранням. У сховищах гірка гниль прогресує за порушення режимів зберігання – підвищення температури та вологості.
У місці проникнення інфекції на яблуках утворюються вдавлені коричневі плями, з часом гниль проникає вглиб плоду, м’якуш стає гірким. На уражених тканинах з’являються подушечки – осередки конідіального спороношення, вони забарвлені у білий, сіро-білий чи рожевий колір та утворюють концентричні кола.
Додати коментар