Овочі-Ягоди-Сад

Французькі журналісти зацікавились закарпатськими винами та палинкою

Французькі журналісти зацікавились закарпатськими винами та палинкою

Журналісти з туристичного журналу Ice Cream Magazine відвідали Закарпаття, щоб познайомитися з місцевим виноробством та дистиляцією. 

Про це повідомляє Управління туризму та курортів Закарпатської ОВА.

Головний редактор журналу Паскаль Фальконе та експертка зі сталого туризму Розеліна Шарпантьє побували на виноградниках Олександра Крицького в селищі Середнє, де їх ознайомили з асортиментом Вин Срібної Землі. Екскурсію провів керівник Асоціації виноробів, виноградарів та дистиляторів Закарпаття Олександр Гарновдій.

«Сьогодні ми відкрили для себе вина Закарпаття. Запрошуємо виноробів з вашого регіону до участі у конференції, що відбудеться за місяць у Львові. Вони мають показати свою справу моїм колегам з інших французьких медіа», – заявив Паскаль Фальконе.

Крім виноробства, французькі медійники ознайомились із виробництвом дистилятів у Першій закарпатській палинчарні та відвідали об’єкти рекреаційного туризму: Derenivska Kupil та Ungvarskiy Thermal Hotel.

Промотур для представників медіа з Франції та країн Бенілюксу організував департамент туризму Закарпатської ОВА з метою просування регіону. Очікується, що про Закарпаття буде опубліковано окремий матеріал у журналі Ice Cream Magazine, що має понад 17 тис. читачів.

Читайте також: Винороби та туроператор розвиватимуть винний туризм на Закарпатті