Фосфорні добрива під час вирощування органічних овочів слід вносити на кислих підзолистих ґрунтах
В органічному землеробстві овочі вирощують без застосування мінеральних добрив синтетичного походження.
Будь-яке порушення рівноваги доступних поживних речовин у ґрунті усувають застосуванням добрив природного походження.
Зокрема, застосовують напівперепрілий гній, перегній, вермікомпост, торфоперегнійні й інші компости, пташиний послід, золу, сидерати, фосфорні та калійні добрива природного походження.
Усе це в період переходу на технології органічного землеробства слід ферментувати мікробіологічними препаратами. Тоді в ґрунт разом із макро- й мікроелементами надходять ефективні мікроорганізми, які активізують біологічні процеси.
Фосфорні добрива, які застосовують для овочевих рослин в органічному землеробстві (фосфоритне і кісткове борошно), добре вносити на кислих підзолистих ґрунтах, вилужених і опідзолених чорноземах. Для підживлення калієм використовують сильвініт, каїніт, лангбеніт.
Додати коментар