ФГ «Аделаїда» розповіло, як доглядає за картоплею на піщаних ґрунтах

Фермерське господарство «Аделаїда», що вирощує картоплю в селі Тупальці на Житомирщині, поділилося деталями своєї технології обробітку поля.
Про це повідомляється на сторінці господарства у Фейсбук.
Після висаджування картоплі у ФГ «Аделаїда» окремо проводять фрезування та підгортання – за два проходи. Це дозволяє краще перебити ґрунт, сформувати рівні гребені й забезпечити умови для швидкого прогрівання землі. Особливо це важливо на легких, піщаних ґрунтах, характерних для цього регіону.
Окучування і фрезування допомагають знищити перші бур’яни, утримати вологу й створити сприятливе середовище для росту рослини, – пояснили в господарстві.
У деяких господарствах використовують однопрохідну систему, коли посадка і формування гребенів відбуваються одночасно. Але у ФГ «Аделаїда» вважають двоетапну систему ефективнішою саме для умов ранньої посадки та піщаних ґрунтів.
Читайте також: У цьому сезоні фермери робитимуть ставку на всю борщову групу