Овочі-Ягоди-Сад

Фермерська лінія переробки соків працює не менше 6 міс. на рік

Фермерська лінія переробки соків працює не менше 6 міс. на рік

ФГ «Валентина», що в Святошинському районі на Київщині переробляє власну продукцію та плоди інших фермерів на сік не менше шести місяців на рік.

Про це співвласниця господарства Віталіна Семерог розповіла журналу «Садівництво по-українськи».

Фермерка розповіла, що обладнання для переробки працює не 2 міс. на рік, а мінімум 6 міс. на рік.

«Зараз у нас завантаження по яблуку 9 місяців, і три місяці ми працюємо в такому «відпускному» режимі заготівлі ягід», – сказала Віталіна Семерог. 

Торік ФГ «Валентина» виробило 450 т соку. Виробництво зросталоі на 15−20% кожного року.

«Наприклад, в минулому році ми трошки змінили пакування для продажів в інших торговельних точках, – пояснила Віталіна Семерог. – Якщо в своєму магазині ми можемо самі розказати про наш продукт, дати скуштувати, то на полиці іншого він стоїть сам по собі. Тому важливий дизайн, який привертає увагу та дає максимум інформації. Хоча намагаємося працювати саме з такими «домашніми» магазинчиками, куди приходять люди за продуктами, які вони не можуть купити, наприклад в «Ашані» чи «Мегамаркеті». Тобто щось крафтове».

Читайте також: Фермерка розповіла про переробку яблук