Фермер збирає салати до сходу сонця
Аграрій-одноосібник Віктор Ходорчук, що вирощує 1 га салатів. у селі Рованці неподалік Луцька вважає, що салати найкраще збирати до сходу сонця, тоді салат менше в’яне та обвітрюється.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Фермер зауважує, що дуже важливий момент технології – збирання продукції: салати треба зрізати у правильний час і в правильний спосіб.
«Найкраще збирати врожай рано-вранці, годині о п’ятій-шостій, ще до сходу сонця, по росі, — пояснює Віктор Ходорчук. — На сонці салат швидко в’яне й обвітрюється. Збираю його сам, навіть жінці не довіряю. У мене вже рука набита, знаю, як краще зрізати й обчистити».
Фермер кооперується з колегами, коли отримує велике замовлення.
«Приміром, телефонують мені з ресторану, замовляють салати та іншу зелень, – розповів він. – А руколи, для прикладу, в мене немає. Зате я знаю, в кого є. Тоді я дзвоню до колеги й кажу, аби підвіз мені продукцію».
Читайте також: Салати найкраще ростуть при 23°С