Овочі-Ягоди-Сад

Фермер на Київщині популяризує іргу

Фермер на Київщині популяризує іргу

На Київщині ТОВ «Діамантова ягода» заклало першу в Україні промислову плантацію ірги площею 20 га та відкрило демонстраційний майданчик для відвідувачів. Перший промисловий врожай планують зібрати наступного року. 

Про це повідомляє журнал «Ягідник».

Власник господарства Олег Левченко обрав цю нішеву ягоду через її морозостійкість, стійкість до хвороб і шкідників, довгий термін зберігання та врожайність до 15 т/га. Ірга достигає у червні–липні, не конкуруючи з лохиною, і може зберігатися до півтора місяця при температурі до 8 °C.

«Ірга на смак ще яскравіша за лохину. Це один з найсильніших природних антиоксидантів, багатий на мікроелементи та вітаміни», – сказав Левченко.

Демонстраційна ділянка в селі Новосілки займає 80 соток, обладнана білою протиградовою сіткою, дитячим майданчиком, сонячними панелями та вітряками. Тут відвідувачі зможуть побачити, як росте ірга, і скуштувати ягоди. Підприємець планує рекламну кампанію та співпрацю з торговельними мережами.

Саджанці для плантації збирали у різних країнах, зокрема в польському розсаднику KUSIBAB. У майбутньому площі планують розширювати, роблячи ставку на свіжий ринок без переробки.

Читайте також: Ірга поєднує легкість вирощування горобини й відмінний смак лохини