Експерт назвав нюанси контролю СО2 для овочів борщового набору

Капусту, моркву і буряк не можна зберігати разом в одній камері сховища.
Про це у своїй статті для журналу «Плантатор» розповів Олесь Капітанчук, керівник компанії «Толсма Текнік», яка постачає обладнання для овочесховищ.
«Важливо мати всередині контроль рівню СО2, – наголосив він. – Високий рівень газу негативно впливає на якість зберігання. Більшість компаній контролює цей процес за рахунок мінімізації СО2. Газ важкий і знаходиться внизу – саме там має бути витяжка, яка прибирає його. У системі управління сховищем виставляється певний режим увімкнення/вимкнення цієї витяжки».
Капуста, морква і буряк зазвичай збираються у кінці жовтня – на початку листопада, коли їхня температура досить низька, і вона має залишатися такою потім у сховищі – +0,5..+1°C. Важлива і досить висока відносна вологість.
Читайте також: Випарники «комерційної серії» надто висушують овочі