Овочі-Ягоди-Сад

Диплоїдні сливи дають до 65 т/га і є дефіцитом на ринку

Диплоїдні сливи дають до 65 т/га і є дефіцитом на ринку

Український ринок досі майже не заповнений диплоїдними сливами – округлими, твердими та солодкими плодами, які в мережах коштують у кілька разів дорожче за звичайні «угорки». Попит значно перевищує пропозицію: виробники не мають достатніх площ, а імпорт цієї продукції в Європі лише набирає оберти.

Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» написав Іван Ярмолюк, засновник ФГ «Відродження».

«Диплоїдні сливи дуже врожайні. За правильного навантаження вони стабільно дають 40–65 т/га, і це навіть не стеля», – зазначив він.

Серед ключових переваг культури:

  • висока ціна та майже порожня ніша на ринку;
  • стійкість до шарки;
  • зберігання 2–4 місяці у простому холодильнику (+6…+8°C) для сортів Анжеліно, Октобер Сан, Рубі Кранч;
  • можливість реалізовувати плоди взимку – від грудня до лютого.

На думку Ярмолюка, диплоїдна слива стає однією з найперспективніших культур у садівництві: висока маржинальність, низька конкуренція і стабільна врожайність роблять її реальною точкою зростання для галузі.

Читайте також: Диплоїдна слива стійка до шарки, має якісні плоди і показує високу рентабельність