Дослідниця пояснила невисокі ціни на спаржу
Зниження купівельної спроможності, закриття кафе і ресторанів, дефіцит пального та затримки відправлень поштових операторів змусили виробників починати сезон з невисокої ціни – 200-220 грн/кг.
Про це Тетяна Івченко, наукова співробітниця Інституту овочівництва і баштанництва НААН написала на своїй сторінці у Фейсбук.
«Початок сезону реалізації спаржі стартував в цьому році із не високих цін (220-200 грн/кг) оскільки виробники розуміли, що купівельна спроможність населення України дуже знизилась, – написала дослідниця. – Перестали працювати переважна кількість закладів харчування у містах мільйонниках, в окремих областях спостерігався дефіцит паливно-мастильних матеріалів і значні затримки відправлень Нової пошти. Це лише декілька проблем, які прийшлось екстрено вирішувати у поточному році виробникам спаржі».
Вирощену в Інституті овочівництва і баштанництва спражу досліджують на лежкість.
«І звичайно, ми радували своєю продукції мешканців нашого містечка (селище Селекційне на Харківщині, – ред.) і чисельних переселенців із міста Харків, які були дуже раді насолодитись смаком екстра-свіжої вітамінної продукції прямо з поля», – додала тетяна Івченко.
Читайте також: Головна ланка у вирощуванні спаржі – логістика, – виробник