Овочі-Ягоди-Сад

Для зберігання слід відбирати тільки добре розвинені головки пекінської капусти

Для зберігання слід відбирати тільки добре розвинені головки пекінської капусти

Для тривалого зберігання пекінської капусти краще відбирати головки осіннього врожаю, зібрані перед першими приморозками в першій-другій декадах жовтня.

Якщо капуста залишилася на ділянці за температури повітря нижче мінус 2 °С, вона одразу починає псуватися під час зберігання.

Щоб уникнути таких проблем, слід відбирати тільки добре розвинені головки, тверді на дотик, але неперезрілі, без ознак механічного пошкодження поверхні.

Не придатні до тривалого зберігання головки, які були уражені вірусними або грибними хворобами.

Після закінчення збирання врожаю головки капусти ретельно очищають від пошкоджених, зовнішніх або недостатньо прилеглих листків. При цьому декілька захисних листків слід залишити, щоб надалі не було надмірного висихання головок.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!