Для внутрішнього ринку лохину також охолоджують та сортують
ФГ «Вауберрі», що в селі Людвинівка на Київщині вирощує 15 га органічної лохини, попри орієнтацію на внутрішній ринок, збудувало холодильник та планує купити сортувальну лінію.
Про це йдеться у статті журналу «Садівництво по-українськи».
Зазначається, що наразі обсяг урожаю «Вауберрі» не дає змоги компанії експортувати ягоду, то вони націлені на внутрішній ринок. Проте, на думку директора, компанії Олександра Вовченка, й тут важлива якість. Цього року ягоди на ринку було багато, але, на жаль, дуже багато неякісної, констатує він.
«Ми робимо все для того, щоб наша ягода була найвищої якості, – зазначив фермер. – Вже збудували холодильну станцію, камеру швидкого охолодження та зберігання ягід об’ємом 300 м3. Наша ягода перед тим, як потрапити до покупця, проходить процес охолодження. І, звісно, ми надзвичайно велику увагу приділяємо збиранню лохини, адже правильне збирання має важливе значення у структурі якості продукції». Компанія також планує встановити інспекційний стіл для сортування лохини. Це дасть змогу ефективно відсортовувати ягоду як за калібром, так і за якістю, щоб ягода з найменшими дефектами не потрапила до покупця. У майбутньому «Вауберрі» прагне встановити повноцінну сортувальну лінію.
«Працюємо над необхідною конфігурацією і шукаємо компанію, яка виконає нам цей стіл під замовлення», – каже Олександр Вовченко.
Читайте також: Лохина по 50-60 грн/кг – це майбутнє найближчих років, – експерт