Для високого врожаю моркві потрібно до 500 мм природних опадів
Столова морква має потужну кореневу систему, яка легко здобуває ґрунтову вологу, а надземна частина рослин економно її використовує.
Рослина вважається відносно посухостійкою, ступінь вимогливості до вологи – помірний (третя група овочевих рослин).
Водночас тільки за умови достатнього забезпечення вологою складаються оптимальні умови для росту та розвитку культури.
Оптимальний рівень природних опадів (за умови рівномірного розподілу в період вегетації) для отримання високого якісного врожаю становить 400-500 мм.
За вегетаційний період для оптимального забезпечення вологою на 1 га посіву моркви в середньому витрачається 4-5,3 тис. кв. м води.
За одну добу в період появи сходів і на початку утворення коренеплодів рослини споживають 23-35 кв. м, у період інтенсивного росту до стадії технічної стиглості – 35-45 кв. м, у кінці вегетації – 22-26 кв. м.
Для отримання високого врожаю моркви на одну тонну продукції витрачається 68-74 кв. м/га.
Додати коментар