Для переробки вирощують часник з великими головками
ФГ «Агро-Майстер», яке має власний завод з переробки часника у місті Липовець на Вінничині, вирощує 10 га часнику Сортів Любаша та Дюшес з великими головками.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Ми вирощуємо два вітчизняні сорти часнику: Любаша і Дюшес, – розповів Василь Гудзовський, заступник керівника ФГ «Агро-Майстер». – Вони врожайні, морозостійкі, хороші в зберіганні, з підвищеним умістом ефірних олій та підвищеною цукристістю, мають насичений смак та аромат, велику головку. До речі, Любаша серед вітчизняних сортів часнику на першому місці за розміром головки, Дюшес – на п’ятому. Крім того, вони добре підходять для переробки. Для нас це вкрай важливо. Любаша і Дюшес належать до типу стрілкуючого часнику, тобто того, що утворює повітряні цибулини. Середня врожайність нашого часнику становить 3–7 т/га.
Для вирощування крупного часнику, як посівний матеріал використовують однозубки.
Читайте також: 10 га часника засаджують саморобною сівалкою