Дезінфекція плодосховищ може бути екологічно безпечною
Дезінфекцію плодосховищ можна здійснити й екологічно безпечними та високоефективними способами.
Вони застосовуються під час зберігання продукції, а особливо у сховищах із конвеєрним зберіганням плодів (зерняткові – ягідні – кісточкові – зерняткові, а за необхідності – овочеві), а також при зберіганні органічної продукції.
Спосіб очистки повітря та стін камер сховищ за допомогою біоконверсії передбачає, що на молекулярному рівні будь-який органічний об’єкт перетворюється на воду та нешкідливий пар.
Для цього у приміщеннях (камерах сховищ) установлюють обладнання типу Airocide, принцип роботи якого базується на згаданому способі.
Дослідження, виконані з цим обладнанням, довели його ефективність. Зокрема, після одного місяця роботи в камерах сховищ кількість патогенної мікрофлори зменшилася на 70%, а через два – взагалі зникла, і це за постійного перебування продукції в камерах.
Додати коментар