Овочі-Ягоди-Сад

Дезінфекція плодосховищ може бути екологічно безпечною

Дезінфекція плодосховищ може бути екологічно безпечною

Дезінфекцію плодосховищ можна здійснити й екологічно безпечними та високоефективними способами.

Вони застосовуються під час зберігання продукції, а особливо у сховищах із конвеєрним зберіганням плодів (зерняткові – ягідні – кісточкові – зерняткові, а за необхідності – овочеві), а також при зберіганні органічної продукції.

Спосіб очистки повітря та стін камер сховищ за допомогою біоконверсії передбачає, що на молекулярному рівні будь-який органічний об’єкт перетворюється на воду та нешкідливий пар.

Для цього у приміщеннях (камерах сховищ) установлюють обладнання типу Airocide, принцип роботи якого базується на згаданому способі.

Дослідження, виконані з цим обладнанням, довели його ефективність. Зокрема, після одного місяця роботи в камерах сховищ кількість патогенної мікрофлори зменшилася на 70%, а через два – взагалі зникла, і це за постійного перебування продукції в камерах.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!