Держгрант допоміг збудувати завод переробки фундука
Будівництво заводу з кондитерської переробки фундука компанії Filbert (Одеса) обійшлося у понад 700 тис. євро, понад 400 тис. євро – вкладення в обладнання.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповідає засновник підприємства Максим Шейко.
Частку цієї суми – майже 207 тис. євро склали кошти державного гранту за програмою програма «ЄРобота».
«Ми одні з перших на Одещині подали документи на отримання гранту на максимальну суму 8 млн грн», – розповів Шейко.
Завод будували в умовах війни прискореними темпами – з серпня по грудень, тоді ж Filbert отримав італійське обладнання, а в січні пакувальну лінію українського виробництва.
«Завод будували за всіма нормативами та вимогами для подальшого отримання сертифікатів ISO 22000 та HACCP, а у березні їх отримали, – зазначив власник компанії. – У січні-лютому зробили тестові запуски підприємства за участю налаштувальників з Італії та українських кондитерів».
В лютому-березні завод почав відвантажувати продукцію торговельним мережам.
Читайте також: Весь фундук тепер можна звозити до Одеси