Дефіцит бору на винограднику коригують борвмісними добривами
Виноград належить до видів, що вимогливі до бору. Цей мікроелемент важливий для нормального ділення клітин, розвитку і росту пилку, процесів запилення і запліднення.
Дефіцит бору у ґрунті – чинник, що обмежує вирощування винограду в багатьох регіонах світу.
За нестачі бору на вузлах утворюються темні плями, міжвузля є вкороченими і викривленими, на листі проявляється некроз, пожовтіння і мозаїка, зав’язування плодів слабке, ягоди горошіють.
Брак бору коригують внесенням у ґрунт борвмісних добрив, а також листковими підживленнями.
У бору дуже тонка межа між дефіцитом і надлишком, наслідком якого є токсичність. Тому перед його внесеннями аналізують вміст бору у ґрунті й рослинах.
Додати коментар