Овочі-Ягоди-Сад

Черкаські аграрії готуються вирощувати овочі у два обороти 

Черкаські аграрії готуються вирощувати овочі у два обороти 

СТОВ «Воля» з Черкаської області наступного сезону планує працювати одразу у два обороти: ранні морква та буряк підуть першими, а після них висадять капусту цвітну, пекінську та броколі.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

Заступник директора з овочівництва компанії В’ячеслав Кісліцин розповів, що у 2026 році підприємство планує посіяти 70 га ріпчастої цибулі, по 40 га моркви й буряка та 200 га картоплі.
«Також плануємо висадити ранні моркву й буряк – по 7 га кожної культури, а другим оборотом після них – цвітну капусту, пекінську капусту та броколі», – сказав він.
Для цього готують теплицю для розсади, а окремо планують закласти 12 га кавунів у тунелях.

Кісліцин зазначив, що нині аграріїв більше турбує звуження внутрішнього ринку через війну, ніж можливе перевиробництво.
«Цибулю масово сіють навіть ті, хто не вміє її зберігати, тож ціни стрімко падають – фермери продають усе, аби продати. Ситуацію могла б врятувати переробка: сушені й заморожені овочі мають високий попит у Європі, але такого виробництва в Україні все ще мало», – додав він.

Компанія також дивиться у бік експорту. Уже провели пробні висіви кропу й петрушки під сушіння на 1 га, заклали 15 сортів однієї культури та 12 – іншої. Зараз готують проєкт під значні площі – до 300 га.

Читайте також: Найбільші овочівники Дніпропетровщини вперше виростили ранню капусту для рітейлу