Овочі-Ягоди-Сад

Через спеку на Черкащині картоплю збирають з 6 до 15 години

Через спеку на Черкащині картоплю збирають з 6 до 15 години

Щоб не охолоджувати картоплю при закладанні на зберігання, її намагаються копати з 6 до 15 години.

Про це повідомляє «Суспільне Черкаси».   

У селі Гладківщина на Черкащині механізатор Володимир Руденко розповів: врожай рятували від спеки поливом, а щоб не доводилось охолоджувати викопану картоплю, збирали її в ранні години.

«Коли дуже спекотно, картопля сильно нагрівається і її не можуть потім охолодити. Тому працюємо із шести ранку і до трьох годин дня, поки вона ще більш-менш прохолодна. Урожайність цьогоріч хороша – 50 тонн із гектара», – пояснив він.

Нагадаємо, ми писали, що на Чернігівщині виробники картоплі не поспішають розпочинати збирання врожаю через високі температури, адже потрібно організувати гарну вентиляцію та охолодження бульб, призначених на тривале зберігання.