Овочі-Ягоди-Сад

Через ризоктоніоз можна втратити 5-10% урожаю моркви

Через ризоктоніоз можна втратити  5-10% урожаю моркви

Унаслідок розвитку ризоктоніозу втрати врожаю моркви можуть становити 5-10%.

В окремі сприятливі для розвитку хвороби роки спостерігається пошкодженість коренеплодів на рівні 40-70%.

Хвороба проявляється в вигляді сухих заглиблених плям (1-6 мм в діаметрі), округлої або неправильної форми.

Зливаючись, вони збільшуються в розмірах, поступово западають, проникаючи на 1-3 мм вглиб коренеплоду. Згодом на плямах утворюється світлий наліт міцелію.

Розвитку гнилі сприяє порушення режиму зберігання, неправильне незбалансоване живлення рослин, наявність механічних пошкоджень.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!