Через недостатнє прорідження значна частка яблук йде на переробку
Наслідком недооцінки операцій із проріджування зав’язей є спрямування на переробку близько 50% вирощених у Польщі яблук.
Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» зауважив Казимир Томала, д-р с.-г. наук, професор кафедри садівництва Варшавського університету сільського господарства (Польща).
Він наголосив, що без проріджування важко перейти від кількісного до якісного критерію, такий перехід вже давно здійснено в країнах ЄС.
«Наслідком недооцінки операцій із проріджування зав’язей є спрямування на переробку близько 50% вирощених у Польщі яблук», – навів дані професор.
На його думку, цей факт свідчить про значну частку у врожаях яблук низької якості, які не в змозі конкурувати на ринку десертних овочів.
«Щоб відповідати міжнародним стандартам та конкуренції на ринку, питання проріджування зав’язей має стати одним із пріоритетних завдань для швидкого розв’язання в садівництві», – резюмував Казимир Томала.
Читайте також: Питання хімпрорідження зав’язі садівник визначив головним