Овочі-Ягоди-Сад

Черешня не придатна для тривалого зберігання

Черешня не придатна для тривалого зберігання

Збирання плодів черешні вважають одним із найважчих і найбільш коштовних елементів технології вирощування: це потребує суттєвих затрат ручної праці, період збирання є коротким, а плоди значно піддатливі до ушкоджень.

Черешні – не клімактеричні плоди, і це означає, що в момент збирання вони набувають оптимального смаку, але разом із тим непридатні для тривалого зберігання, і їх слід дуже швидко доставити споживачеві.

Тому протягом чотирьох годин після збирання плоди слід охолодити до температури 0 – +2 °C, яку потім належить утримувати на одному й тому самому рівні.

Аби трохи подовжити період продажу свіжих плодів, їх можна нетривалий час, до двох-трьох тижнів, зберігати – найкраще у холодильнику з контрольованою атмосферою, тобто з низьким вмістом кисню (3%) і підвищеним вмістом вуглекислого газу (15-20%).

Ознакою високої якості (свіжості) плодів черешні є збереження у них незмінного кольору, лискучої (не тьмяної) шкірочки та світло-зеленої, не засохлої плодоніжки.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!