Черешня не придатна для тривалого зберігання
Збирання плодів черешні вважають одним із найважчих і найбільш коштовних елементів технології вирощування: це потребує суттєвих затрат ручної праці, період збирання є коротким, а плоди значно піддатливі до ушкоджень.
Черешні – не клімактеричні плоди, і це означає, що в момент збирання вони набувають оптимального смаку, але разом із тим непридатні для тривалого зберігання, і їх слід дуже швидко доставити споживачеві.
Тому протягом чотирьох годин після збирання плоди слід охолодити до температури 0 – +2 °C, яку потім належить утримувати на одному й тому самому рівні.
Аби трохи подовжити період продажу свіжих плодів, їх можна нетривалий час, до двох-трьох тижнів, зберігати – найкраще у холодильнику з контрольованою атмосферою, тобто з низьким вмістом кисню (3%) і підвищеним вмістом вуглекислого газу (15-20%).
Ознакою високої якості (свіжості) плодів черешні є збереження у них незмінного кольору, лискучої (не тьмяної) шкірочки та світло-зеленої, не засохлої плодоніжки.
Додати коментар