Овочі-Ягоди-Сад

Буковинська черешня підкорює Італію

Буковинська черешня підкорює Італію

Фермерське господарство «Голд Ромі» (Чернівецька область) експортує черешню у Польщу, Румунію та Італію.

Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів Олександр Мігалатюк, співвласник підприємства.

«Ми охолоджуємо і пакуємо черешню прямо з саду і рефрижераторами українського перевізника довозимо до кінцевого пункту у Румунії, поляки возять своїми машинами. Відпускна ціна на рампі була трохи більше 2 євро», – сказав він.

Минулого року господарство експортувало майже у повному обсязі черешню всіх сортів (Кордія, Регіна, Каріна, Лапінс) – внутрішнього ринку у продажах було дуже мало, а сезон 2024 для всієї черешні і сливи був вдалий на відміну від 2025-го, зауважує фермер.

«Кордія трохи попала під заморозки у період цвітіння, – зауважив Мігалатюк. – Вона взагалі погано переносить мороз, і навіть попри те, що цей сорт був під накриттям, він постраждав, адже мороз тримався тиждень. Звісно плоди залишилися, але не в тому обсязі, що мав би бути».

Читайте також: Кісточкові фрукти можуть приносити $10 тис. з гектара, – експерт