Брюссельську капусту для зберігання не прищипують
У середньопізніх сортів брюссельської капусти за ранніх термінів сівби отримують високий урожай головочок із гарною їх якістю без прищипування верхівки.
За пізніших термінів сівби прищипування є більш доцільним, але при цьому слід враховувати загальний розвиток рослин.
У пізньостиглих сортів проведення панцирування (прищипування) верхівки є доцільним за всіх строків сівби, оскільки пришвидшує утворення головочок, збільшує їх вагу та покращує товарність.
У рослин, які призначені для зберігання в зимовий період, верхівку не прищипують, оскільки це призводить до інфікування рослин під час зберігання і сприяє їх загниванню.
Для зберігання доцільно залишати рослини пізніх строків сівби
Додати коментар