Овочі-Ягоди-Сад

Борщовий набір без знання технологій принесе лише збитки

Борщовий набір без знання технологій принесе лише збитки

Сьогодні овочі почали вирощувати аграрні підприємства, які ними раніше не займались, наприклад, зернові холдинги, адже експорт зерна став під питання через війну. Внутрішній ринок овочів борщового набору навпаки більш зрозумілий та стабільний. 

Так, ринок попиту на моркву, капусту, буряк та цибулю значно скоротився через виїзд за кордон мільйонів українців. Але одночасно з ринку випали території півдня, де традиційно вирощувалися овочі борщового набору. Взамін стрімко почали нарощувати площі Вінницька, Рівненська, Тернопільска, Хмельницька, Львівська, Черкаська області. Проте вони виявилися не готові замістити обсяги, а головне – якість овочів борщового набору.

В результаті виникли нові негативні тренди – перевиробництво влітку, неможливість зберігати продукцію – і як результат вони не змогли заробити. Наприклад, один з українських агрохолдингів, якого привабила висока ціна на капусту вирішив посадити невеличку площу цієї культури, але ціна на неї впала, і холдинг поніс збитки. Тому що техніка, технології, агрономія та маркетинг для зернових не підходять для овочевих культур, кажуть експерти овочевої галузі, і наслідки такої стратегії очевидні.

Вирощування борщової групи, зокрема, моркви, капусти, буряка в Центрі та на Заході України вимагає знання всіх особливостей процесу, сучасних технологій та підходів. Щоб заповнити цей пробіл для тих, хто зацікавлений розпочати овочевий напрямок або вдосконалити його, «Садівництво по-українськи» та AgroTimes проведуть 22 листопада у Львові Міжнародний практичний форум «Інтенсивне овочівництво: відкритий та закритий грунт». Доповідачами запрошені авторитетні українські та міжнародні овочівники та експерти ринку та овочевих технологій.

Щиро запрошуємо на Форум тих аграріїв, які вирішили не просто вирощувати моркву, капусту, буряк та цибулю, а й мають наміри на цьому добре заробити.


Ознайомитися з програмою форуму та зареєструватися для участі можна на сайті форуму «Інтенсивне овочівництво: відкритий і закритий грунт»