Овочі-Ягоди-Сад

Бланшування плодів дозволяє уникнути невластивих присмаків під час зберігання

Бланшування плодів дозволяє уникнути невластивих присмаків під час зберігання

Для більшості овочів і деяких плодів перед заморожуванням застосовують бланшування.

У результаті короткочасного прогрівання сировини за температури 80-100 °С чи у воді, насиченій парою, краще зберігається початкове забарвлення плодів і овочів та попереджається поява невластивих їм присмаків під час тривалого зберігання.

Під час цієї процедури також видаляється повітря з міжклітинних просторів, у результаті чого на 10-20% зменшується об’єм сировини, знижується активність окисних процесів, частково знищується вегетативна мікрофлора.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!