Овочі-Ягоди-Сад

Біостимулятори покращили якості цибулі

Біостимулятори покращили якості цибулі

Науковці Перу провели дослідження впливу біостимуляторів на вирощування цибулі в долині Іка. Його метою було поліпшити якість цибулин і врожайність цибулі за допомогою позакореневого внесення біостимуляторів.

Про це йдеться у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».

«Біостимулятори не містять поживних речовин у своєму складі, але різні випробування показують, що біостимулятори можуть стимулювати фізіологічні процеси, підвищувати ефективність використання поживних речовин, підвищувати стійкість до абіотичних стресів і покращувати якість врожаю та продуктивність», – розповідає Нікола Ейлер Кіспе Торрес, інженер-аграрник, який робив дослідження.

Фермери та споживачі прагнуть зменшити використання хімічних речовин, таких як добрива та пестициди, щоб мінімізувати негативний вплив на здоров’я людини та навколишнє середовище, каже дослідник.

Тому, на думку експерта, дедалі популярнішою стратегією стає використання біостимуляторів, що відображається у швидкому зростанні світового ринку та збільшенні кількості реєстрацій нових продуктів.

Читайте також: Українську цибулю експортують переважно до Румунії