Овочі-Ягоди-Сад

Біла цибуля вимагає особливого режиму сушіння

Біла цибуля вимагає особливого режиму сушіння

Один з основних підходів до білої цибулі полягає в тому, що вона збирається у недозрілому стані невисушеною.

Про це йдеться у статті для журналу «Садівництво по українськи» міжнародного консультанта з овочівництва Павла Булгакова.

«Якщо її дотримати у полі до більш сухого стану, вона почне зеленіти, а за механічного збирання ще й буде виходити з поля «лисою» та непридатною для нормального зберігання, – розповів він. – Тому до потрібної кондиції цибулю досушують за декілька тижнів у сховищі – коли після цього проведете рукою по цибулі, зовнішня лусочка має відлітати, а сама цибуля бути чистого білого вигляду».

У такий спосіб можна доводити до кондиції навіть золотисту цибулю, додає експерт. Крім того біла ріпчаста цибуля виділяє більше вологи, на відміну від золотистої і червоної, які зберігаються найкраще за умови, що агрономічну частину виробником виконано на відмінно.

Читайте також: Експерт розповів про важливі компоненти сушіння цибулі