Овочі-Ягоди-Сад

Бельгійські груші постраждали від заморозків

Бельгійські груші постраждали від заморозків

У Бельгії, де виробляється найбільше груш у Європі, значна частина садів, розташованих далі від морського узбережжя, постраждали від пізніх заморозків до мінус 3,7 0С.

Про це повідомляє FreshPlaza.

«Що стосується морозу, то нам довелося втрутитися лише з понеділка по вівторок. Ступінь залежав від місця розташування ділянки. На деяких ми виміряли -3,7°C, але на більш високих було «всього» близько -1,2°C. На ділянках є груші з коричневими серцевинами, де дуже сильно вимерзло. Але , не знаю, що ці груші ще ніколи не були такими пізніми зазнали пошкодження шкіри, яке ми побачимо лише пізніше», – розповів Кріс Воутерс з компанії Wouters Fruit.

Хоча в деяких місцях Бельгії температура опустилася нижче -3°C, в інших температура не була такою низькою. 

«Ближче до узбережжя морозів майже не було», – каже Крістоф Ван Хелст з VHM Fruit Trade і Van Haelst Fruit. «Були низькі температури та сильні вітри. Це могло призвести до появи бронзових груш, але минулого року це теж було. Інші райони мають більші проблеми, але вони в основному в низинних ділянках. Я думаю, що географічно, є велика різниця в тому, наскільки сильний мороз вдарив по всіх».

Садівники зазначають, що методів боротьби із заморозками багато, але мало хто дає 100% впевненість. Мангали, наприклад, дуже дорогі, і потрібно точно розраховувати час їх використання, тому що якщо поставити їх превентивно, вони можуть бути порожніми до початку заморозку. Цей метод майже не використовують для яблук і груш, тому що доступні інші варіанти, наприклад, морозне зрошення. Останнім часом все частіше зустрічаються вітрові машини.

Читайте також: Заморозки спричинили шкоду європейським садівникам