«Аспарагус Журавля» на перший рік свідомо демпінгував
Фермерське господарство Олександра Журавля, яке в селі Горошине на Полтавщині зібрало перші 1.5 тонни спаржі з ділянки у 1.5 га свідомо демпінгувало. Продавали через соцмережі, доставляли в магазини та ресторани Києва, Харкова, продавали в Кременчуці.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Цього року «Аспарагус Журавля» можна було придбати за ціною 180–200 грн/кг, – розповів фермер. – Оскільки це був перший рік збирання врожаю, досвіду зі збуту було небагато, тож ціни було вирішено ставити невисокі, можна навіть сказати, що ми свідомо демпінгували. Здебільшого продавали через соцмережі, нині для такого нішевого продукту це чудовий канал збуту. Також вивозили аспарагус на продаж на ринки, доставляли в магазини та ресторани Харкова й Києва, продавали в Кременчуці. Запити на спаржу надходили й після завершення сезону. Наступного року плантація спаржі буде дорослішою, період збирання триватиме довше, тож зможемо виконати більше замовлень. А маючи за плечима вже цьогорічний досвід, вдосконалимо обслуговування клієнтів».
У господарстві на майбутнє планують розширити ділянку до 10 га, вирощувати не тільки зелену, а й білу та фіолетову спаржу.
«Хотілося б зробити «холодну логістику», тобто організувати охолодження продукції з поля, щоб вона краще транспортувалася й зберігалася, професійний цех доробки, бо наразі ми працюємо, так би мовити, в тестовому режимі. Можливо, колись буде сенс вийти з великими обсягами на експорт», – поділився планами Олександр Журавель.
Читайте також: У вирощуванні спаржі важливо підібрати команду, – фермер