Аґрус – нішева культура, яка розширює сортимент
Аґрус в Україні є нішевим «розширювачем» сортименту. При цьому зберігається чіткий розподіл: забарвлені сорти йдуть на свіжий ринок, зеленоплідні – на переробку.
Про це розповів заступник директора з наукової роботи Інституту садівництва НААН Олександр Ярещенко.
Він підкреслив, що через низку чинників аґрус так і не став в Україні комерційною культурою і має обмежений ринок збуту. Так, загальна площа під цією ягодою в країні – 500 га. З них комерційне виробництво займає близько 150 га. Середня врожайність – 8,4 тонн/га.
При цьому аґрус не набув популярності і в Європі, додав Олександр Ярещенко, а за її межами ще менш відомий.
Додати коментар