Точка зору

Ми знизили залежність галузі від імпорту азотних добрив

Олександр Кравець
генеральний директор компанії «Українські мінеральні добрива»

Монопродукт УМД — азотно-сірчані добрива, не є новим для ринку та споживачів. Наша перевага в тому, що ми застосовуємо інноваційний метод виробництва, що дозволяють виробити добрива дуже високої якості. Купуючи нашу продукцію, фермер отримує можливість не лише підвищити врожайність культур і якість продукції, а й заощадити кошти та інвестувати їх у розвиток власного бізнесу — у нову техніку, обладнання, технології.

Щоб побачити ці вигоди, варто подивитися на ситуацію ширше. Адже протягом багатьох років 90% кристалічного сульфату амонію — побічний продукт коксохімічного виробництва — експортували для переробки здебільшого до Туреччини. Після чого його імпортували в Україну для продажу агропідприємствам.

Завдяки будівництву нашого заводу тепер вітчизняну сировину переробляють на місці на готовий до використання гранульований продукт. Таким чином, ми замкнули виробничий цикл в Україні, знизили залежність галузі від імпорту азотних добрив, збільшили ВВП країни, скоротили транспортні витрати, а отже, і собівартість продукту, гарантуємо їх вчасне відвантаження.

У новітній історії України будівництво заводу з виробництва добрив — це поодинокі випадки. У найкращому разі інвестори вкладають кошти в капітальний ремонт старих виробництв.

Ми застосовуємо багаторівневу систему контролю якості сировини й готового продукту. Усі заміри проводять у власній лабораторії. Токсичні компоненти та важкі метали відсутні у наших добривах — це підтверджено висновками міжнародної компанії SGS, українських лабораторій і наукових інститутів. Крім того, наша продукція завжди свіжа, бо для подовження терміну зберігання добрив у міжсезоння ми використовуємо французький антизлежувач Galoryl.