Агромаркет

Віддача від землі

Віддача від землі

Серед агрономів і навколоаграрних науковців є прихильники двох протилежних поглядів: одні вважають землю виробничим ресурсом, який має відпрацьовувативкладені в нього кошти, інші — цінністю «в собі», з якою треба жити в мирі й злагоді та яка буде за це віддячувати високими врожаями.

 

Звісно, обидва погляди є крайнощами, насправді ж аграрії-практики сповідують різні види комбінацій цих філософій. І відповідно до них реалізують у своїх господарствах систему землеробства.

 

Ми ж, працівники преси, своїм завданням бачимо створення майданчика для обговорення найгостріших і найбільш дискусійних питань у цій сфері, для чого щороку проводимо конференцію «Системи землеробства».

 

Нинішнього року конференція пройшла 28–29 травня. Перший день її учасники (а це майже сотня директорів, керівників агрономічних й інженерних служб господарств, представників компаній-постачальників, науковців) провели в конференц-залі, де вже з першої доповіді почалися жваві дискусії, які не припинялися до пізнього вечора. Програма складалася з доповідей наукового характеру, комерційних і суто практичних, що містили конкретні рекомендації аграріям. Особливо хотілося б відзначити доповіді таких учасників:

 

  • «Використання та переваги сучасної ґрунтообробної та посівної техніки» — Володимир Підвальний (ТОВ «Ведерстад»);

 

  • «Види ущільнень ґрунту. Техніка Case IH як засіб боротьби з ними» — Йоханн Татцбер (група «Case IH»);

 

  • «Високоефективні агрегати для традиційного та безвідвального обробітку ґрунту» — Артем Калашнік (компанія «ЛЕМКЕН-Україна»);

 

  • «БioNPK — перспективний шлях максимального використання потенціалу родючості ґрунтів» — Валентина Болоховська, Олександр Слободянюк (компанія «БТУ-Центр»);

 

  • «Вертикальна безвідвальна технологія обробітку ґрунту від канадського заводу Salford» — Сергій Кривошеєнко (ТОВ «Аграрна Індустріальна Компанія»).

 

Другий день конференції мав суто практичний характер і був присвячений ознайомленню з досвідом роботи ТОВ «Аскольд Агро», що в Черкаській області: на полях цього господарства учасники мали змогу побачити, які результати дає застосування традиційних технологій обробітку ґрунту.

 

Слід також зазначити, що генеральним спонсором конференції виступила компанія «Ведерстад», інноваційними партнерами — компанія «БТУ-Центр» і «Мост-Україна», офіційним партнером — компанія Case IH, спеціальним партнером — компанія «Лемкен Україна», ексклюзивним партнером — ТОВ «АграрнаІндустріальна Компанія», автомобільним партнером — компанія «Фольксваген».

 

Редакція журналу The Ukrainian Farmer висловлює вдячність усім учасникам конференції за активну позицію в обговоренні складних економічних і технологічних питань, бажає високих урожаїв і великого задоволення від праці!

 

 

 

журнал “The Ukrainian Farmer”, червень 2015 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ