Міжнародний форум «Інтенсивний сад — 2019: кісточкові»

м.Вінниця, Вінницька обласна філармонія

28 листопада 2019 року у Вінниці у приміщенні Вінницької обласної філармонії відбудеться міжнародний форум

Інтенсивний сад — 2019: кісточкові

м. Вінниця

28 листопада 2019 року

Міжнародний форум «Інтенсивний сад — 2019: кісточкові» — важлива подія садівничої галузі України. Аби обговорити перспективи розбудови вітчизняного ринку кісточкових фруктів: черешні, персика, сливи, абрикоса, нові рішення у передпродажній підготовці плодів, сучасні сорти й інші технологічні складники садівництва, 28 листопада 2019 року у Вінниці зберуться керівники й агрономи садівничих господарств, науковці, консультанти й представники комерційних компаній з України та ЄС.

У рамках міжнародного форуму «Інтенсивний сад — 2019: кісточкові» відбудеться профільна конференція, на якій виступатимуть українські й закордонні фахівці. Йтиметься про технологію промислового вирощування абрикоси, сливи, персика, черешні, методики отримання якісних та витривалих у торговому обігу плодів, якість садивного матеріалу та легальне використання нових сортів.

Під час роботи форуму «Інтенсивний сад — 2019: кісточкові» у холі діятиме експозиція комерційних компаній, що забезпечують садівничу галузь садивним матеріалом, засобами захисту, технікою, холодильним обладнанням, системами захисту від граду тощо. Експозиція працюватиме три дні поспіль: 26, 27 та 28 листопада 2019 року, адже 26 листопада у приміщенні Вінницької обласної філармонії відбудеться міжнародний форум «Промислове ягідництво — 2019», а 27 листопада — міжнародний форум «Інтенсивний сад — 2019: зерняткові».

ПРОГРАМА

8:00–9.30 Реєстрація учасників форуму. Ранкова кава.
Початок роботи виставкового залу. Дегустація яблук

9.30–9:35 Урочисте відкриття форуму. Вітальне слово організаторів

9:35–9:55 Світовий ринок черешні і українські можливості на ньому
Доповідач: Ірина Кухтіна, президент, Асоціація «Ягідництво України»

9:55–10:30 Європейська селекція сортів і підщеп сливи що резистентні до вірусу шарки
Доповідач: Міхаел Немюлер, директор Баварського центру помології й плодової селекції, Німеччина

10:30–11:00 Захист кісточкових — виклики і рішення
Доповідач: Валентина Коцур, технічний експерт ТОВ «Байєр», Україна

11:00–11:40 Кісточкові: розвиток сортименту від традиційних до нових помологічних рис, продиктованих суворими вимогами супермаркетів
Доповідач: Борис Кршка, професор, Інститут садівництва у Головусах, Чехія

11:40–12:00 ТОПові сорти кісточкових
Доповідач: Степан Паладі, комерційний директор, компанія «Голланд Плант Україна»

12:00–12:25 Акцептовані на ринку сорти черешні. Агротехніка й особливості збуту
Доповідач: Алік Рябий, директор, ТзОВ «Рост-Р», Чернівецька обл

12:25–13:00 Інтенсивний сад кісточкових культур — черешня, абрикоса, персик, слива
Доповідач: Олександр Крдзіч, консультант з виробництва фруктів, компанія Artevos GmbH, Німеччина

13:00–14:00 Обід

14:00–14:30 Регуляція росту й плодоношення у сливи й черешні
Доповідач: Людек Ланар, Інститут садівництва у Головусах, Чехія

14:30–15:15 Запилення у черешні: комахи й сорти-запилювачі, умови що сприяють й вадять запиленню
Доповідач: Моніка Беняш, Сільськогосподарський університет у Кракові, Польща

15:15–16:00 Організація охолодження кісточкових перед продажем. Зберігання черешні (технологія MAP) й сливи.
Доповідач: Томаш Крупа, Варшавський університет сільського господарства, Польща

16:00–16:45 Системи ведення саду й формування крони у абрикоси
Доповідач: Борис Кршка, професор, Інститут садівництва у Головусах, Чехія

16:45–17:30 Дискусійна панель за участі галузевих експертів

Завершення конференції

Реєстрація та участь у форумі «Інтенсивний сад — 2019: кісточкові»:

044-287-88-30; (-31; -32)

Для представників компаній:

095-692-29-72

[email protected]

Для представників господарств:

093-769-69-52;

050-832-69-77;

098-916-44-99

Поділитись: