Жиророзчинні вітаміни поліпшують продуктивність птиці
Усі сучасні раціони враховують потребу птиці у вітамінах, однак бувають ситуації, коли фізіологічних норм вітамінів уже птиці стає недостатньо. У такому разі виникає потреба давати їй додаткову кількість вітамінних препаратів із питною водою.
Серед чинників, що зменшують або погіршують засвоєння чи власний синтез вітамінів у організмі птиці, – стресові, порушення роботи травної системи, застосування антибактеріальних препаратів.
За інтенсивного вирощування птиці забезпечення організму вітамінами є питанням щоденної необхідності. Комплексні препарати жиророзчинних вітамінів є ефективними для профілактики імунодефіциту та поліпшення продуктивності птиці.
Комплекси жиророзчинних вітамінів, до яких належать вітаміни A, D, E і К, підвищують фізіологічну стійкість організму птиці до інфекцій, підтримують відповідний рівень Ca і P у крові, поліпшуючи мінералізацію кісткової тканини. Вони чинять сильну антиоксидантну дію, стабілізуючи ненасичені жирні кислоти.
Комплекси, які містять ще й вітамін К, поліпшують згортання крові та позитивно впливають на печінку, серце й м’язи.
Додати коментар