Томашпільський цукровий завод відкрив сезон цукроваріння
Томашпільський цукровий завод (ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина»), що на Вінничині, почав переробляти цукрові буряки. У планах підприємства – виготовити понад 30 тис. тонн цукру в цьому сезоні, передає асоціація «Укрцукор».
«Плануємо виробити не менше 35-40 тис. тонн цукру, але ще зарано про це говорити, оскільки буряк ще росте і накопичує цукор, тому ми не можемо до кінця спрогнозувати вал виробництва продукції», – зазначив генеральний директор агрокомплексу «Зелена долина» Юрій Мороз.
До сезону збільшено потужність заводу – з 2 тис. тонн переробки цукрових буряків на добу до 2,4 тис. тонн, а також проведено модернізацію комплексу.
«У цьому році ми працювали над вдосконаленням обладнання ТЕЦ, яка працює на альтернативних видах палива: займалися підвищенням ефективності спалювання, випуском димових газів», – розповів Юрій Мороз .
Також, за його словами, на підприємстві побудували новий склад для зберігання продукції на 6 тис. тонн.
Додати коментар