Елеватор

Пекарня на Київщині використовує борошно, мелене на жорнах, і дров’яну піч

Пекарня на Київщині використовує борошно, мелене на жорнах, і дров’яну піч

Пекарня, що входить до структури компанії «Аснова холдинг» (Київська область), випікає хліб ручної роботи.

З органічного зерна, вирощеного на полях ПСП імені Т. Г. Шевченка – господарства, яке також входить до «Аснова холдингу», виготовляють борошно. Головною особливістю є те, що зерно перемелюють на кам’яних жорнах.

Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Розмелювання на жорнах має зовсім іншу технологію, ніж на вальцьових млинах, – розповідає директор із продажу «Аснова холдинг»  Руслан Кліменко. – Сухе зерно, потрапляючи на камені (жорна), розмелюється повністю, оболонка й зародок також. При цьому зерно ніби розчавлюється, отож зародок розподіляється рівномірно. В результаті в борошні зберігаються всі вітаміни й мінерали».

Обсяги виробництва такого млина, нижчі, ніж у промислового, але якісний показник продукції не йде у порівняння, зазначив він. Це не індустріальний спосіб виробництва, а щадний помел зерна.

За словами Руслана Кліменка, одна зміна, залежно від виду зерна (пшениця, жито, гречка), випускає від 500 кг до 1 тонни борошна. «Ми виготовляємо пшеничне, житнє, спельтове борошно з власного вирощеного зерна, а також гречане, рисове – на замовлення партнерів, – розповів він. – Борошно використовуємо для потреб пекарні й на продаж».

Для приготування хліба під ТМ «Жернова» використовують пшеничне й житнє борошно шести видів помелу, вівсяні пластівці, пшеничну крупу, натуральні прянощі. Хімічних інгредієнтів і синтетичних підсилювачів смаку немає в цьому переліку. Випікають хліб у величезній дров’яній печі, виготовленою за особливою технологією французькими пічниками.

«Багато людей не знають, що таке справжній цілозерновий хліб, – зазначив Джим Хаас, який очолює команду пекарів. – Наприклад, хліб із додаванням висівок неправильно вважати цілозерновим, бо в його основі лежить борошно, отримане на вальцьовому млині з 10%-ю домішкою висівок (тільки оболонка). Цілозернове борошно може бути змелене тільки на жорна

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!