На Закарпатті офіційно виготовлятимуть палинку
ТОВ «Агрофруктсервіс» (Закарпатська область) стало першим малим підприємством в Україні, яке офіційно виробляє палинку – міцний алкогольний напій із плодових спиртів.
Про це повідомили в асоціації «Укрсадпром».
Сьогодні потужності підприємства дозволяють переробляти 5-7 тонн фруктів і ягід та виробляти 1 тис. пляшок палинки на день, зазначив директор «Агрофруктсервісу» Василь Майороші.
«Наш завод оснащений найсучаснішим технологічним обладнанням, виготовленим на замовлення в Європі, та відповідає найсуворішим критеріям і вимогам ЄС. Випробовування нашого обладнання, тестування повного процесу виробництва та навчання персоналу підприємства провели спеціалісти Асоціації палинкарів Угорщини – «Посольство угорської палинки» (Будапешт)», – додав він.
Вся продукція є натуральною, не містить жодних хімічних консервантів, ароматизаторів, підсилювачів смаку та інших промислових смакових добавок або барвників. На всі вироби «Агрофруктсервіс» є відповідні сертифікати.
На переконання голови асоціації «Укрсадпром» Дмитра Крошки, створення подібних підприємств сприятиме збільшенню конкуренції на ринку переробки фруктів і ягід, що дозволить фермерам розраховувати на конкурентні ціни з боку переробників.
Довідка
ТОВ «Агрофруктсервіс» випускає продукцію під торговими марками «Палиночка» та «Перша Закарпатська Палинчарня».
Додати коментар