МХП планує виробляти в Нідерландах готову до вживання продукцію
Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) планує наростити обсяг переробки на заводі в Нідерландах до 10 тис. тонн курячого м’яса на місяць, повідомив голова правління МХП Юрій Косюк.
«Ми сьогодні вийшли на 1,5 тис. тонн на місяць. Гадаю, наша мета ‒ 10 тис. тонн на місяць», ‒ зазначив він.
При цьому Юрій Косюк не зміг відповісти, в які терміни буде досягнутий такий обсяг переробки.
За його словами, рентабельність виробництва в Нідерландах нульова через сплату митних зборів. «Там немає ніякої рентабельності у зв’язку з тим, що ми платимо мита. Це просто ми відкриваємо для себе нові ринки», ‒ додав він.
Юрій Косюк також повідомив про наміри найближчим часом почати виробляти в Нідерландах готову до вживання продукцію, тоді як в даний проводиться тільки її часткова переробка.
Як повідомлялося, в 2016 році компанія розраховує збільшити виробництво курятини приблизно на 40 тис. тонн внаслідок капітальних інвестицій в розширення Миронівської птахофабрики і птахофабрики «Оріль-Лідер» (додаткові майданчики вирощування).
МХП також має намір досягти 100% самозабезпеченості інкубаційними яйцями внаслідок внутрішнього виробництва на птахофабриці «Перемога Нова».
Навесні 2016 року агрохолдинг запустив у Нідерландах підприємство з виробництва і переробки м’яса птиці. Інвестиції в проект склали близько $3,5 млн.
До кінця 2016 року МХП планує розширити земельний банк щонайменше на 50 тис. га. Наприкінці 2015 року він становив 370 тис. га.
Чисті збитки МХП в 2015 році склав $126 млн, що в 3,3 рази менше, ніж у 2014-му.
Виручка компанії за минулий рік скоротилася на 14% ‒ до $1,18 млрд, EBITDA ‒ на 17% ‒ до $459 млн.
Додати коментар