Активність зернових комах є незначною за температури +6 °С
Температура зерна — один із головних чинників, що впливають на його якість під час зберігання.
Про це розповідає журнал The Ukrainian Farmer.
Контролюючи температуру та рівень вологості, можна довго зберігати зерно навіть без додаткового захисту. Навіть за наявності заражень зерно може зберігатися до моменту продажу.
«З іншого боку, високі температура та вологість протягом кількох днів можуть стати проблемою», – йдеться у статті.
Дослідження ентомологів свідчать, що активність зернових комах є незначною за температури +7 °С. А за +6 °С активність практично не спостерігається. Тому утримання зерна за температури +4…+6 °С має сильно впливає на боротьбу з комахами під час тривалого зберігання.
Нагадаємо, підлогові склади – в зоні особливої уваги.